Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Πολυξένη Κουραστή

Ονομάζομαι Κουραστή Πολυξένη, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, όπου και ολοκλήρωσα τη φοίτηση μου στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνέχισα τις σπουδές μου στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, από το οποίο αποφοίτησα το 2004. Κατόπιν, παρακολούθησα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Lancaster στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2008 ως σήμερα εργάζομαι ως ψυχολόγος στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και συγκεκριμένα στις δομές του που αφορούν άτομα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, το Κέντρο Ημέρας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες «στην Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ΔΑΦ «Ηλίανθος». Από τον Απρίλιο του 2022 εργάζομαι ως Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας στην «Αυλή του Κόσμου».

Το επιστημονικό και ερευνητικό μου ενδιαφέρον αφορά τις ΔΑΦ σε όλο τους το εύρος και έχω παρακολουθήσει ποικίλες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε αναγνωρισμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις που αφορούν το Φάσμα. Έχω επίσης συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε συνέδρια και ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις ΔΑΦ. Η κλινική εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μου έχει επιτρέψει μια πολύ καλή κατανόηση των χαρακτηριστικών, των ιδιαιτεροτήτων και των δυνατοτήτων των ατόμων με ΔΑΦ και πέρα από τη θεραπευτική αποκατάσταση σημαντικός στόχος για μένα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τις ΔΑΦ και η συμπερίληψη των ατόμων με ΔΑΦ στο κοινωνικό σύνολο.  

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Οι χρήση των τεχνικών ΑΒΑ και PBS στη θεραπευτική αποκατάσταση των ΔΑΦ 11/01/2022