Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Αγγέλα Μεννή

Η Αγγέλα Μεννή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Κοινωνικής Εργασίας της Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών και το 2018 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της, ως Συστημική Ψυχοθεπεύτρια, στις αρχές και εφαρμογές της Συστημικής – Διαλεκτικής Επιστημολογίας, μέσω προγράμματος εκπαίδευσης που υλοποιεί το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της στο ΑΚΜΑ παρακολούθησε το διετές βιωματικό σεμινάριο «Εξοικείωση με το Συστημικό Σκέπτεσθαι», μονοετές «Σεμινάριο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Ρόλου», μονοετές σεμινάριο «Επιστημολογία- Ζωντανά Συστήματα», τριετές εργαστήριο «Διεργασία Ομάδας».

Ως Επαγγελματίας Ψυχικής Υγείας πιστεύει ότι η εκπαίδευση αποτελεί μία συνεχή διεργασία με στόχο τη προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση και αυτό ακολουθεί στην επαγγελματική της ζωή παρακολουθώντας, συνέδρια, σεμινάρια, εργαστήρια «Process Work», συστημικής προσέγγισης κ.α.

Από το 1999 έως το 2008 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, το σχεδιασμό και υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται στο ΚΠΕ ως κοινωνική λειτουργός «Στην Αυλή του Κόσμου» παρέχοντας υπηρεσίες σε οικογένειες με μέλος στο Φάσμα του Αυτισμού. Το 2010 εντάχθηκε στη διεπιστημονική ομάδα του «Ηλίανθου» και από το 2015 είναι υπεύθυνη του Τμήματος Προβολής και Προώθησης του ΚΠΕ και μέλος του Τμήματος Εξεύρεσης Πόρων ως υπεύθυνη χορηγιών. Το 2010 έγινε μέλος της ΑΜΚΕ Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και στη παρούσα φάση είναι αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Από το 2000 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτικό μέλος και έχει ενεργό ρόλο σε δύο Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης, του Κοι.Σ.Π.Ε. Χίου και του «Αθηνά - Ελπίς». Οι Κοι.Σ.Π.Ε. μέσω των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τους δημιουργούν θέσεις εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Της αρέσει η συνεργασία με ομάδες και άτομα που έχουν κοινό όραμα και φιλοσοφία τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το κοινωνικό όφελος αποτελεί υψηλό ιδανικό για τη δραστηριοποίησή της.

Από το 2014 αξιοποιώντας την εκπαίδευση και επαγγελματική της εμπειρία, συνεργάζεται με άλλους επαγγελματίες υγείας σχεδιάζει & υλοποιεί Βιωματικά Σεμινάρια Προσωπικής Ανάπτυξης και ομάδες Ψυχοθεραπείας Ενηλίκων.

Είναι εταίρος της κοινωνικής επιχείρησης A Million Senses, που οργανώνει προγράμματα διακοπών για άτομα και οικογένειες με μέλος με αυτισμό.

 

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Η Θεραπευτική σχέση του επαγγελματία ψυχικής υγείας με τους γονείς παιδιού στο φάσμα του αυτισμού 06/10/2020