Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Ίρις Ευθυμίου - Έγκλετον

Η Ίρις είναι άτομο με πρωτοποριακή σκέψη που κάνει τη διαφορά. Είναι οραματίστρια με πολύπλευρο επαγγελματικό και ακαδημαϊκό υπόβαθρο.


Οι δημοσιεύσεις της καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματικών (Περιβάλλον, Πολιτική, Τεχνητή Νοημοσύνη, Ηθική, Υγεία), αφού πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του συνδυασμού διαφορετικών επιστημών για την επίτευξη μιας ισορροπημένης άποψης. Συνδέεται και υπηρετεί στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων οργανισμών που αφορούν στην πολυπλοκότητα της ανθρώπινης δραστηριότητας και στην ερμηνεία της.

Είναι συγγραφέας & επιχειρηματίας, με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στην επιχειρηματικότητα, στις διεθνείς υποθέσεις, στην οικονομία της συμπεριφοράς και σε εκτελεστικούς ηγετικούς ρόλους.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το Μεταπτυχιακό της στην Οικονομία και Διοίκηση Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου είναι τώρα διδάκτωρ.

Μαζί με τη συνεχή ενημέρωση που απαιτείται για την επαγγελματική της σταδιοδρομία, συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη βάση γνώσεων της πραγματοποιώντας πολυάριθμες εξωτερικές μελέτες σε διάφορα ιδρύματα, όπως το Karolinska Institute, το Harvardx και το MITx.

Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια Κολλεγίου, έχει δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση Δημοσίων Υποθέσεων και έχει εργαστεί σε 4 διαφορετικές ηπείρους με πολιτικούς, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι προτεραιότητές της άλλαξαν για οικογενειακούς λόγους, έχει επικεντρωθεί στην έρευνά της και έχει συγγράψει 12 βιβλία και πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες. Η Iris έχει περάσει τα τελευταία χρόνια ερευνώντας και γράφοντας για τα θέματα που πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσουμε στον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο του μέλλοντος.

 Η Ίρις είναι πλέον  Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Noimosini Ltd στο Λονδίνο, ενώ είναι και ενεργό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HAPSc, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της Womanitee και Επιστημονική Συνεργάτης του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Α’ βαθμια φροντίδα: Δομή, λειτουργία και βασικά χαρακτηριστικά 09/27/2023