Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Θοδωρής Π. Δημόπουλος

O Θοδωρής Π. Δημόπουλος Κοινωνικός Λειτουργός, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διοίκηση και τα Οικονομικά της Υγείας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς,


διαθέτει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Μαθησιακές Δυσκολίες, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Τμήματος Ψυχοφυσιολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ σήμερα είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος την περίοδο 2016 – 2019, το οποίο έχει υπό την αρμοδιότητα του τρεις μονάδες κοινωνικής φροντίδας και υπήρξε Αν.

Μέλος του πρώτου Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής – Υιοθεσίας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4538/2018. Από το 2013 έως και το 2017, αποτέλεσε Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ), από το 2017 Μέλος της Ομάδας Ειδικών στις ad hoc εκτιμήσεις κινδύνων χημικών απειλών, της Επιστημονικής Επιτροπής Υγείας, Περιβάλλοντος και Αναδυόμενων Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στο παρελθόν έχει χρηματίσει Μέλος στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων τότε Γ.Ν. Λαμίας – Άμφισσας – Καρπενησίου.

Έχει εργαστεί, σε Μ.Κ.Ο. που δραστηριοποιούντο στο πεδίο της προστασίας και ψυχοκοινωνικής υποστηρίξεως ευάλωτων πληθυσμών, σε ιδιωτικές δομές υγείας και ιατρονοσηλευτικής φροντίδας, καθώς και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας. Συμμετείχε, στο πλαίσιο 40 επιλέκτων, στο ICT Conference 2015, τον Οκτώβριο του 2015 στη Λισαβόνα, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ υπήρξε και δύο φορές Μέλος της ομάδας επίλεκτων του Ευρω-ρωσικού Φόρουμ Νέων Επαγγελματιών στο πλαίσιο του EuropeLab στο Ζάγκρεμπ και στο Βούκοβαρ της Κροατίας το 2016, καθώς και στο Πιτέστι της Ρουμανίας το 2018. Από το Νοέμβριο του 2021 συμμετέχει στην 7η Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Υγείας (European Health Parliament), ως μέλος 60 επίλεκτων επαγγελματιών του χώρου από όλη την Ευρώπη. Τέλος, τον Οκτώβριο του 2013, έλαβε το 1ο Βραβείο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Management Υπηρεσιών Υγείας, για την εισήγηση με θέμα «Η μετάβαση του ΕΣΥ από την εποχή των αρεστών στην εποχή των αρίστων»

 

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Α’ βαθμια φροντίδα: Δομή, λειτουργία και βασικά χαρακτηριστικά 09/27/2023