Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Ιωάννης Σύρος

Ο Σύρος Ιωάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1994 – 2002), και έλαβε την πιστοποίηση ειδικότητας του παιδοψυχιάτρου τον Νοέμβριο του 2010, κατόπιν εξετάσεων.


Από τον Φεβρουάριο του 2017, είναι επιμελητής Βʹ στο  Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τον Μάιο του 2019, ολοκλήρωσε την Διδακτορική του Διατριβή με άριστα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Κατάθλιψη και μεταβολές στις στεροειδείς ορμόνες και τους λιπιδαιμικούς παράγοντες στα παιδιά και τους εφήβους». Eιναι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής συμπεριφοράς από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies, και είναι επιστημονικά υπεύθυνος της μονάδας Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στο παρελθόν εργάστηκε ως παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ημέρας «Στην Αυλή του Κόσμου» καθώς και στο κέντρο Θεραπειών «Ηλίανθος» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.

Στα ερευνητικά και κλινικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται οι διαταραχές παθολογικού άγχους, οι Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος, η θεραπεία της συμπεριφοράς, οι βιολογικοί δείκτες των συναισθηματικών διαταραχών και η κοινωνική παιδοψυχιατρική, ενώ έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών προγραμμάτων ως βασικός εισηγητής.  

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Αναγνώριση και διαχείριση ζητημάτων συμπεριφοράς σε περιβάλλον προσχολικής αγωγής 02/02/2022
Διαφορική διάγνωση και συνοσηρότητα στις ΔΑΦ 10/31/2022
Εισαγωγή στον Αυτισμό: Κλινικά & γνωστικά χαρακτηριστικά 11/10/2022
Γνωριμία με την συμπεριφορική γνωσιακή θεραπεία (CBT) σε παιδιά και εφήβους 11/14/2023