Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Ματίνα Διακάκη

Ονομάζομαι Διακάκη Ματίνα και είμαι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και Ειδική Εκπαιδευτικός. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης «Ψυχική Υγεία» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Έχω εκπαιδευτεί στο Συστημικό - Υπαρξιακό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας και είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας – ΕΛΕΣΥΘ. Ταυτόχρονα, έχω εκπαιδευτεί για ένα χρόνο στις Βασικές Αρχές Παιγνιοθεραπείας στο «Κέντρο Παιγνιοθεραπείας Δημιουργίας και Έκφρασης». Παράλληλα, έχω εκπαιδευτεί για ένα χρόνο στην Αποκατάσταση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και κατόπιν, συνέχισα την εκπαίδευσή μου επί τρία συναπτά έτη στην Μεθοδολογία Α. Μαυροειδή.


Έχω εργαστεί για ένα χρόνο στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής – Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, με εποπτεία για δύο χρόνια στην Στρατιωτική Ψυχιατρική Κλινική (414 ΣΝΕΝ), όπου συντόνισα θεραπευτικές ομάδες ενηλίκων και εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση και Αξιολόγηση της Ψυχομετρικών και Προβολικών Δοκιμασιών. Επίσης έχω εργαστεί εθελοντικά στην Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Σπάρτης (Ψυχαργώς) και στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων και στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ρεθύμνης όπου ασχολήθηκα με την θεραπεία μέσω Τέχνης στα παιδιά.


Έχω εργαστεί για πολλά χρόνια στο γραφείο της κας Ασημίνας Μαυροειδή παρέχοντας υπηρεσίες Αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών σε Παιδιά και Εφήβους.

Σήμερα εργάζομαι στο Ειδικό Αναπτυξιολογικό Κέντρο «»Παιδί και Οικογένεια» και στον ιδιωτικό μου γραφείο.