Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Δήμητρα Τσιαφούτη

Η Τσιαφούτη Δήμητρα είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών, με την πρακτική της άσκηση να έχει λάβει χώρα στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού. Είναι εκπαιδευμένη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία SANE - System Attachment Narrative Encephalon. Βασιζόμενη σε αυτή την προσέγγιση,συνεργάζεται σε ιδιωτικό της χώρο με παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Για τρία χρόνια παρείχε δωρεάν Υπηρεσίες Συμβουλευτικής στη ΜΚΟ Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. “Ένωση Καταναλωτών για την ποιότητα ζωής” και έχει συνεργαστεί με σχολείο ιδιωτικής εκπαίδευσης ως βοηθός δασκάλου παρέχοντας Υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης.


Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και παράλληλα, έχει ολοκληρώσει μία σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων αναφορικά με τη θεραπεία της ψυχογενούς βουλιμίας, την εκπαίδευση στη λήψη ιστορικού και στη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, τις δεξιότητες και τεχνικές στη Θεραπεία Ζεύγους, την εκπαίδευση στη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση & Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, το πρόγραμμα παρέμβασης Functional ABA:Το εκπαιδευτικό μοντέλο Pyramid και την Συμβουλευτική Παρέμβαση σε Παιδιά Νηπιακής, Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας. Σε συνέχεια της επαγγελματικής και προσωπικής της εξέλιξης παρακολουθεί το ΠΜΣ «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα,έχει συνεργαστεί με Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, ως εισηγήτρια σε διδακτικές θεματικές ενότητες και συνεργάζεται με κέντρα ειδικής αγωγής ψυχοθεραπευτικά με παιδιά και εφήβους και συμβουλευτικά με γονείς.


 Ενδιαφέρεται ενεργά για την έρευνα, παρακολουθώντας συγχρόνως τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις και την εφαρμογή τους στη Ψυχοθεραπεία.

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Μιλώντας για το πένθος και την απώλεια 12/02/2020