Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Αικατερίνη Αθανασοπούλου

Η κα Αθανασοπούλου είναι Απόφοιτη Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας στην Αθήνα του Τμήματος Εργοθεραπείας. Γεννήθηκε στις 2.6.1980 στην Αθήνα. Έχει μεγάλη κλινική εμπειρία σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και την αποκατάστασή τους. Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια και λαμβάνει μέρος σε Μετεκπαιδεύσεις που αφορούν στον κλάδο της Εργοθεραπείας
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις: στη μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης “TEACH”, στο βοήθημα επικοινωνίας “MAKATON”, στο σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας ́ ́PECS ́ ́, στη δυσγραφία, τη δυσπραξία και τη ΔΕΠ-Υ. Επιπροσθέτως έχει παρακολουθήσει σεμινάριο εκπαίδευσης στο «Τεστ ανίχνευσης διαταραχών οπτικής αντίληψης». Χρησιμοποιεί δομημένα και μη αξιολογητικά εργαλεία στους τομείς γραφοκινητικότητας,αντίληψης, συμπεριφοράς, αυτοϋπηρέτησης, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού. Έχει εξειδικευτεί στην παιδιατρική Εργοθεραπεία και είναι πιστοποιημένη στην παρέμβαση της .Αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Διαθέτει εμπειρία χρόνων σε παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές και σε εποπτείες νεότερων εργοθεραπευτών.


Τη διακρίνει η ευαισθησία και η αγάπη που έχει για τα παιδιά σε συνδυασμό με το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί τους. Απώτερος στόχος της είναι τα παιδιά να αποκτήσουν αυτονομία και λειτουργικότητα μέσα από έξυπνες δραστηριότητες παιχνιδιού.