Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Μαριάννα Τάσση

Η Μαριάννα Τάσση είναι Παιδοψυχίατρος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κοινωνική Ψυχιατρική. Έχει παρακολουθήσει διετές σεμινάριο Οικογενειακής Θεραπείας (Ψυχιατρική Κλινική Αιγινητείου), τριετές σεμινάριο Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων (Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας), ετήσιο σεμινάριο Πρώιμης Παρέμβασης και πλήθος άλλων.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια, και σε διακρατικές μελέτες και προγράμματα (Ψυχοθεραπεία για την Κατάθλιψη στην Παιδική Ηλικία, Μελέτη για τις Υπερκινητικές Διαταραχές, Γενετική Μοριακή μελέτη για τον Αυτισμό, Συναισθηματική Νοημοσύνη σε Παιδιά Προσχολικής ηλικίας), τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Παρείχε  κλινικό, εκπαιδευτικό και εποπτικό έργο για την «Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας» στον Έβρο (1992-1996). Εργάστηκε ως Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» (1997-2001), και ως επιστημονική συνεργάτης του Ξενώνα για κακοποιημένα παιδιά των χωριών SOS ELIZA (2011-2012). Σήμερα, εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Παιδιού & Εφήβου», της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, της Ειδικής Διαγνωστικής & Θεραπευτικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης», και  ιδιωτικής μονάδας Α΄ βάθμιας Ψυχικής Υγείας στην Αθήνα. Συμμετέχει συστηματικά σε δραστηριότητες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

Τα τελευταία χρόνια, το κλινικό και θεραπευτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην υποστηρικτική ψυχοθεραπεία κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης ατόμων με ΔΑΦ υψηλής λειτουργικότητας.

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή

Τίτλος Επίπεδο Έγινε διαθέσιμο
Η Θεραπευτική σχέση του επαγγελματία ψυχικής υγείας με τους γονείς παιδιού στο φάσμα του αυτισμού 06/10/2020