Ποιοι είμαστε

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου.

Χρήστος Σιφναίος

Ο Χρήστος Σιφναίος είναι Κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακό πάνω στην εφαρμοσμένη κοινωνική έρευνα και κατέχει τη θέση του Συντονιστή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης από το Σεπτέμβριο του 2016.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2010 ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (MSc Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή) το οποίο απέκτησε το 2012. Έχει εργαστεί ως ερευνητής – επιστημονικός συνεργάτης σε φορείς όπως η ΕΛΣΤΑΤ, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μερικές από τις έρευνες στις οποίες έχει συμμετάσχει είναι: «Έρευνα για την καινοτομία στις επιχειρήσεις με περίοδο αναφοράς την τριετία  2016 – 2018»,  «Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής και Υγείας», «Έρευνα κατανομής αμοιβών στις επιχειρήσεις έτους 2018».

Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια πάνω στους βασικούς άξονες ενδιαφέροντος του (Κοινωνιολογία – Εφαρμοσμένη Κοινωνική Έρευνα).