Ποιοι είμαστε

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού & Εφήβου.

Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος

Ο Δρ. Γιάννης Γραμματόπουλος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής και κατέχει τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης του ΤΕΤΕ από το Μάρτιο 2019.

Έχει σπουδάσει ψυχολογία και ψυχανάλυση στην Αθήνα (Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο) και το Λονδίνο (MSc Applied Psychology, Brunel University – PhD Psychoanalysis, Middlesex University). Παράλληλα με την κλινική του πρακτική, έχει εργαστεί ως ερευνητής και ως λέκτορας σ’ έναν αριθμό μαθημάτων (modules) ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας σε ελληνικούς ιδιωτικούς φορείς πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (κολλέγια) και σε δυο βρετανικά πανεπιστήμια (Middlesex University, University of East London). 

Εκτός από το αμιγώς διδακτικό του έργο, έχει εποπτεύσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες αλλά και την πρακτική άσκηση φοιτητών ψυχοκοινωνικών σπουδών, ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής. Έχει παρακολουθήσει επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στη διδασκαλία και τη μάθηση στην ανώτατη εκπαίδευση και έχει συμμετέχει και προεδρεύσει επιτροπών σχετικών με ζητήματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, όπως η απασχολησιμότητα.